Na pragu tretjega tisočletja, ko smo priča neslutenemu razvoju znanosti in tehnologije in smo zasuti z informacijami vseh vrst, pa se za jedilno mizo kar pogosto znajdemo pred jedili, ki sodijo v preteklost - v čase, ko je veljalo načelo, da je treba jesti obilno in "močno" hrano. Vednost o posameznih prehranskih sestavinah je odtlej tako napredovala, da vemo dokaj natančno, kaj je za človekov organizem koristno in kaj ne. Človeško telo potrebuje za svoje delovanje hrano. Od nas samih pa je odvisno, kakšne prehranske gradnike bomo vnašali v naše telo; kakšno količino hrane bomo zaužili in kakšne sestavine bo imela. In vemo, kako se bo nanje zdravstveno odzivalo naše telo. V želji, da bi začeli spreminjati naše prehranske navade, se je Ministrstvo za zdravstvo odločilo za objavo nekaterih prehranskih nasvetov in receptov, ki so v skladu s prehranskimi navodili Svetovne zdravstvene organizacije. Od odziva uporabnikov spletnih strani je odvisno, v kolikšni meri in kako bomo te strani v prihodnosti razvijali in dopolnjevali. VSEBINA POGLAVIJ
TOPLOTNA OBDELAVA HRANE KAKO KUHAMO PRIHRANKI PRI KUHANJU ZLATA PRAVILA ZA PRIPRAVO HRANE
|